Bilet w jedną stronę Jadwigi Kander (Opole)

Bilet w jedną stronę
Bilet w jedną stronę

Sposób przygotowania:

  • Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut.
  • Jedną cukinię, cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
  • Smażymy pokrojone warzywa.
  • W trakcie smażenia dodajemy pokrojony czosnek.
  • Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy kaszę.
  • Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i chili.
  • Pod koniec smażenia dodajemy serek kozi.
  • Drugą cukinię kroimy wzdłuż na półcentymetrowe płaty.
  • Płaty cukinii soli, aby zmiękły.
  • Obsmażamy przez chwilę z obu stron.
  • Kaszę z warzywami przekładamy do filiżanki.
  • Odwracamy filiżankę i układamy kaszę na talerzu.
  • Porcję kaszy z warzywami „owijamy” plastrem cukinii.
podziel się:

Pozostałe wiadomości