Sposób przygotowania:
- Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut.
- Jedną cukinię, cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
- Smażymy pokrojone warzywa.
- W trakcie smażenia dodajemy pokrojony czosnek.
- Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy kaszę.
- Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i chili.
- Pod koniec smażenia dodajemy serek kozi.
- Drugą cukinię kroimy wzdłuż na półcentymetrowe płaty.
- Płaty cukinii soli, aby zmiękły.
- Obsmażamy przez chwilę z obu stron.
- Kaszę z warzywami przekładamy do filiżanki.
- Odwracamy filiżankę i układamy kaszę na talerzu.
- Porcję kaszy z warzywami „owijamy” plastrem cukinii.
podziel się: