Biesiada piętaszka Aniki Stanclik (Bielsko-Biała)

Biesiada piętaszka
Biesiada piętaszka

Sposób przygotowania:

  • W dużym garnku na oleju podsmażyć pastę curry. Wrzucić do pasty podgotowany pokrojony kalafior i resztę warzyw oraz orzeszki. Wszystko razem dusić do miękkości. Dodać mleko kokosowe wymieszane z mąką. Zagotować i doprawić do smaku.
  • Ugotować paczkę ryżu do sushi bez soli. Oddzielnie przygotować marynatę z soku z limonki, 2 łyżek oleju i łyżki cukru, łyżki sosu sojowego. Wymieszać z gorącym ryżem.
  • Filet z sandacza (2szt) oczyścić ze skory i ości, pokroić w kostki. Smażyć na patelni na malej ilości oleju do zrumienienia. Polać wszystko sosem teriyaki i dusić do odparowania sosu. Na koniec posypać wszystko otarta skórką z limonki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości