Biały wywarson Michała Danilczuka (Warszawa)

Biały wywarson
Biały wywarson

Sposób przygotowania:

  • Filetujemy karpia
  • Mięso karpia kroimy w dużą kostkę
  • Mięso szczupaka kroimy w dużą kostkę
  • Seler, cebulę, por, czosnek i ziemniaki kroimy w drobną kostkę
  • Gotujemy wywar na bazie korpusu karpia.
  • Dodajemy włoszczyznę.
  • Z gotowego wywaru wyjmujemy korpus i włoszczyznę.
  • Dodajemy ziemniaki, kawałki karpia i szczupaka.
  • Robimy zasmażkę z selera naciowego, czosnku i cebuli.
  • Zasmażkę dodajemy do wywaru.
  • Wrzucamy krewetki.
  • Dodajemy 1 szklankę śmietany i odrobinę soku z cytryny.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Gotową zupę dekorujemy natką pietruszki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości