Biały wywarson Michała Danilczuka (Warszawa)

Biały wywarson
Biały wywarson

Sposób przygotowania:

  • Filetujemy karpia
    • Mięso karpia kroimy w dużą kostkę
      • Mięso szczupaka kroimy w dużą kostkę
        • Seler, cebulę, por, czosnek i ziemniaki kroimy w drobną kostkę
          • Gotujemy wywar na bazie korpusu karpia.
            • Dodajemy włoszczyznę.
              • Z gotowego wywaru wyjmujemy korpus i włoszczyznę.
                • Dodajemy ziemniaki, kawałki karpia i szczupaka.
                  • Robimy zasmażkę z selera naciowego, czosnku i cebuli.
                    • Zasmażkę dodajemy do wywaru.
                      • Wrzucamy krewetki.
                        • Dodajemy 1 szklankę śmietany i odrobinę soku z cytryny.
                          • Doprawiamy solą i pieprzem.
                            • Gotową zupę dekorujemy natką pietruszki.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości