Białkowo-witaminowa bomba Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Białkowo-witaminowa bomba
Białkowo-witaminowa bomba

Sposób przygotowania:

  • Fasolę opłukujemy.
  • Oddzielamy białka od żółtek.
  • Do jednej miski wrzucamy fasolę, kakao, proszek do pieczenia, białko w proszku, białka jaj i słodziki rozpuszczone w wodzie.
  • Dokładnie mieszamy
  • Blachę do ciasta pokrywamy bezkalorycznym olejem.
  • Ciasto pieczemy w temperaturze 180 przez 20 minut.
  • Gotowe ciasto odstawiamy do wystygnięcia.
  • Kostki czekolady rozdrabniamy.
  • Ciasto układamy na talerzyku.
  • Przyozdabiamy rozdrobnioną czekoladą, kilkoma malinami, syropem malinowym i laskami wanilii.
  • Możemy podać także inne owoce sezonowe.
podziel się:

Pozostałe wiadomości