Białko w zalewie Tomasza Wojdy (Warszawa)

Białko w zalewie
Białko w zalewie

Sposób przygotowania:

  • Do przygotowanego bulionu dodajemy marchewkę i dynię
  • Gotujemy przez 15 minut.
  • Czosnek, imbir i chili smażymy na maśle.
  • Zasypujemy curry oraz odrobiną pieprzu i drobno posiekanym chili.
  • Dolewamy bulion.
  • Gotujemy przez 10 minut dokładnie mieszając drewnianą łyżką.
  • Pod koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i blendujemy.
  • Krewetki smażymy na patelni na maśle z dodatkie trawy cytrynowej, czosnku i imbirem.
  • Pod koniec smażenia krewetki skrapiamy sokiem z cytryny.
  • Gotowy krem wlewamy do głebokich naczyń i wkładamy kilka krewetek.
  • Dekorujemy kolendrą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości