Sposób przygotowania:
- Każdy placek tortilli smarujemy jednym z sosów.
- Na placku z sosem z rzodkiewkami układamy plastry salami.
- Na placku z sosem z ketchupem układamy plaster łososia.
- Na placku z sosem z pesto układamy ser i paprykę pieczoną.
- Na placku z sosem z majonezem układamy wędlinę z czosnkiem niedźwiedzim.
- Na każdym placku układamy liście sałaty oraz rukoli i zawijamy.
- Placki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
- Przed podaniem każdy placek kroimy w krążki.
- Krążki posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika
- Podajemy z cykorią, ogórkiem i sosem do maczania.
Sosy
- Część serka łączymy z odrobiną jogurtu i pokrojonymi drobno rzodkiewkami.
- Część serka łączymy z odrobiną keczupu.
- Część serka łączymy z 1 łyżką pesto.
- Część serka łączymy z 1 łyżką majonezu.
- Składniki sosów łączymy i dokładnie mieszamy.
podziel się: