Bez napinki Rafała Krawieckiego (Warszawa)

Bez napinki
Bez napinki

Sposób przygotowania:

  • Każdy placek tortilli smarujemy jednym z sosów.
  • Na placku z sosem z rzodkiewkami układamy plastry salami.
  • Na placku z sosem z ketchupem układamy plaster łososia.
  • Na placku z sosem z pesto układamy ser i paprykę pieczoną.
  • Na placku z sosem z majonezem układamy wędlinę z czosnkiem niedźwiedzim.
  • Na każdym placku układamy liście sałaty oraz rukoli i zawijamy.
  • Placki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
  • Przed podaniem każdy placek kroimy w krążki.
  • Krążki posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika
  • Podajemy z cykorią, ogórkiem i sosem do maczania.

Sosy

  • Część serka łączymy z odrobiną jogurtu i pokrojonymi drobno rzodkiewkami.
  • Część serka łączymy z odrobiną keczupu.
  • Część serka łączymy z 1 łyżką pesto.
  • Część serka łączymy z 1 łyżką majonezu.
  • Składniki sosów łączymy i dokładnie mieszamy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości