Bez hamulców Rafała Krawieckiego (Warszawa)

Bez hamulców
Bez hamulców

Sposób przygotowania:

Marynata

  • Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

Curry z indyka

  • Pierś z indyka kroimy na 2-centymetrowe kawałki.
  • Kawałki piersi umieszczamy w marynacie.
  • Zamarynowanego indyka umieszczamy w zakrytym naczyniu i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
  • W garnku podsmażamy wyciśnięty czosnek i cebulę.
  • Po zeszkleniu dodajemy wszystkie przyprawy i podsmażamy na małym ogniu przez kilka minut.
  • Dodajemy zamarynowane kawałki piersi z indyka i dusimy przez kilka minut.
  • Dodajemy pomidory i orzechy.
  • Dusimy pod przykryciem przez około 45 minut.
  • Dodajemy jogurt, cały czas mieszając
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Kasza kuskus

  • Kuskus wsypujemy do miski.
  • Dodajemy szczyptę soli, kurkumę, suszone żurawiny i rodzynki oraz zielony groszek i 1 łyżkę oleju.
  • Mieszamy i zalewamy wrzątkiem na wysokość 1 palca ponad kaszę
  • Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.

Sałatka

  • Roszponkę wsypujemy do miski.
  • Rozgniatamy maliny, dodajemy łyżkę miodu, łyżkę oleju i ocet balsamiczny.
  • Liście roszponki układamy na talerzu i przed podaniem polewamy sosem malinowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości