Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Pesto
- Ziemniaki gotujemy i kroimy w drobną kostkę.
- W garnku rogrzewamy pesto.
- Dodajemy ziemniaki i oliwę.
- Dokładnie mieszamy.
Cztery sery
- Kawałki serów i śmietanę wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
- Podsmażamy na małym ogniu do czasu, aż składniki się rozpuszczą.
- Doprawiamy pieprzem.
Amatriciana
- Boczek kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
- Dodajemy pokrojone pomidory i siekaną papryczkę.
- Gdy sos stanie się gęsty, dodajemy ser.
- Czekamy, aż ser się rozpuści.
Ugotowany makaron dzielimy na trzy części. Pojedynczą porcję wrzucamy na każdą z trzech patelni i dokładnie mieszamy z sosem.
podziel się: