Bandiera italiana Marco Bocchino (Warszawa)

Bandiera italiana
Bandiera italiana

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Pesto

  • Ziemniaki gotujemy i kroimy w drobną kostkę.
  • W garnku rogrzewamy pesto.
  • Dodajemy ziemniaki i oliwę.
  • Dokładnie mieszamy.

Cztery sery

  • Kawałki serów i śmietanę wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
  • Podsmażamy na małym ogniu do czasu, aż składniki się rozpuszczą.
  • Doprawiamy pieprzem.

Amatriciana

  • Boczek kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
  • Dodajemy pokrojone pomidory i siekaną papryczkę.
  • Gdy sos stanie się gęsty, dodajemy ser.
  • Czekamy, aż ser się rozpuści.

Ugotowany makaron dzielimy na trzy części. Pojedynczą porcję wrzucamy na każdą z trzech patelni i dokładnie mieszamy z sosem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości