Amor de la kawior Sebastiana Maliszewskiego (Warszawa)

Amor de la kawior.jpg
Amor de la kawior.jpg
Deser

Sposób przygotowania:

  • Namoczoną wcześniej tapiokę gotujemy w waniliowym mleku sojowym, tworząc pudding z kawiorem z tapioki.
  • W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy czekoladę, dodając odrobinę mleka sojowego, pieprzu cayenne, a na koniec whiskey.
  • Czekoladę wlewamy na dno słoiczka.
  • Jako drugą warstwę dodajemy pudding waniliowy z kawiorem z tapioki.
  • Na pudding wyciskamy piankę kokosową i układamy chałwę.
  • Na górę ścieramy korę cynamonu.

Sposób przygotowania:

  • W syfonie przygotowujemy chałwę zmiksowaną z mlekiem kokosowym z dodatkiem agaru.
  • Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone.
  • Pod wpływem podtlenku azotu tworzy się chałwowo - kokosowa pianka.
podziel się:

Pozostałe wiadomości