Ameryka ochładza Chiny Małgorzaty Szumskiej (Wrocław)

Ameryka ochładza Chiny
Ameryka ochładza Chiny

Sposób przygotowania:

  • W rondelku zagotowujemy mleko z ekstraktem waniliowym.
  • Odstawiamy do ostygnięcia.
  • Ucieramy żółtka z cukrem.
  • Śmietankę ubijamy na sztywno.
  • Do żółtek z cukrem dodajemy mleko i łączymy trzepaczką w jednolitą masę.
  • Do masy dodajemy ubitą śmietankę i łączymy.
  • Masa powinna mieć kremową, lekką konsystencję.
  • Masę umieszczamy w odpornym na niskie temperatury pojemniku z zamknięciem i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin, aż całkowicie się zamrozi.
  • Zamrożoną masę dzielimy na dwie części.
  • Jedną część blendujemy.
  • Do drugiej części masy dodajemy pokruszone markizy i także blendujemy.
  • W pucharku umieszczamy jedną gałkę zwykłej masy i jedną gałkę z pokruszonymi ciastkami.
  • Deser dekorujemy gorącymi malinami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości