Ameryka ochładza Chiny Małgorzaty Szumskiej (Wrocław)

Ameryka ochładza Chiny
Ameryka ochładza Chiny

Sposób przygotowania:

  • W rondelku zagotowujemy mleko z ekstraktem waniliowym.
    • Odstawiamy do ostygnięcia.
      • Ucieramy żółtka z cukrem.
        • Śmietankę ubijamy na sztywno.
          • Do żółtek z cukrem dodajemy mleko i łączymy trzepaczką w jednolitą masę.
            • Do masy dodajemy ubitą śmietankę i łączymy.
              • Masa powinna mieć kremową, lekką konsystencję.
                • Masę umieszczamy w odpornym na niskie temperatury pojemniku z zamknięciem i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin, aż całkowicie się zamrozi.
                  • Zamrożoną masę dzielimy na dwie części.
                    • Jedną część blendujemy.
                      • Do drugiej części masy dodajemy pokruszone markizy i także blendujemy.
                        • W pucharku umieszczamy jedną gałkę zwykłej masy i jedną gałkę z pokruszonymi ciastkami.
                          • Deser dekorujemy gorącymi malinami.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości