Ale Sajgon! Maffashion (Gwiazdy internetu)

Ale Sajgon!
Ale Sajgon!

Sposób przygotowania:

  • W garnku zagotowujemy wodę.
  • Wrzucamy makaron ryżowy i gotujemy przez około 3 minuty.
  • W dużym woku rozgrzewamy olej.
  • Dodajemy pokrojony drobno czosnek.
  • Gdy czosnek lekko się podsmaży wrzucamy krewetki.
  • Smażymy przez 1 minutę.
  • Dodajemy pokrojone tofu i smażymy przez około 2-3 minuty.
  • Wbijemy jajka i podsmażamy przez 1 minutę.
  • Delikatnie mieszamy.
  • Dodajemy ugotowany makaron i smażymy przez około 4 minuty.
  • Wszystkie składniki sosu łączymy i dokładnie mieszamy.
  • Powstały sos wlewamy na wok.
  • Dodajemy kiełki i posiekaną dymkę.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Orzechy miażdżymy bardzo dokładnie i dodajemy pod koniec smażenia.
podziel się:

Pozostałe wiadomości