Sposób przygotowania:
- Oliwę wlewamy do garnka i podgrzewamy.
- Dodajemy pokrojoną drobno marchewkę, cebulę, paprykę i wyciśnięty czosnek.
- Warzywa smażymy przez około 15 minut.
- Dodajemy kminek, ostrą paprykę, sól i mieszamy.
- Dolewamy rosół.
- Dodajemy fasolę z puszki.
- Zagotowujemy i zmniejszamy ogień
- Gotujemy przez 15 minut bez przykrycia.
- Gotową zupę blendujemy na gładką masę.
- Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem.
- Dodajemy niewielką ilość kwaśnej śmietany.
Quesadillas
- Na tortilli układamy sery, kawałki udka kurczaka i kawałki sera pleśniowego.
- Posypujemy pietruszką.
- Dodajemy odrobinę śmietany.
- Przykrywamy drugą tortillą.
- Podsmażamy na patelni z obu stron.
podziel się: