Akrebeż na desce Michała Danilczuka (Warszawa)

Akrebeż na desce
Akrebeż na desce

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki sosu łączymy i dokładnie mieszamy.
  • Żeberka wkładamy do naczynia z sosem i pozostawiamy w lodówce na 12 godzin.
  • Żeberka w sosie wkładamy do rękawa do pieczenia.
  • Dodajemy 2 łyżki wody
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez dwie godziny.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę
  • Wrzucamy pokrojony czosnek.
  • Dodajemy fasolę i gałązkę rozmarynu.
  • Mieszamy i podsmażamy.
  • Wyjmujemy rozmaryn.
  • Fasolę blendujemy.
  • Dodajemy masło, odrobinę chrzanu i mleka
  • Ponownie blendujemy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Kukurydzę wrzucamy do wrzącej wody.
  • Gotujemy około 10 minut.
  • Ugotowaną kukurydzę odcedzamy i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło.
  • Chwilę dusimy.
  • Gotową kukurydzę posypujemy solą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości