Akrebeż na desce Michała Danilczuka (Warszawa)

Akrebeż na desce
Akrebeż na desce

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki sosu łączymy i dokładnie mieszamy.
    • Żeberka wkładamy do naczynia z sosem i pozostawiamy w lodówce na 12 godzin.
      • Żeberka w sosie wkładamy do rękawa do pieczenia.
        • Dodajemy 2 łyżki wody
          • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez dwie godziny.
            • Na patelni rozgrzewamy oliwę
              • Wrzucamy pokrojony czosnek.
                • Dodajemy fasolę i gałązkę rozmarynu.
                  • Mieszamy i podsmażamy.
                    • Wyjmujemy rozmaryn.
                      • Fasolę blendujemy.
                        • Dodajemy masło, odrobinę chrzanu i mleka
                          • Ponownie blendujemy.
                            • Doprawiamy solą i pieprzem.
                              • Kukurydzę wrzucamy do wrzącej wody.
                                • Gotujemy około 10 minut.
                                  • Ugotowaną kukurydzę odcedzamy i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło.
                                    • Chwilę dusimy.
                                      • Gotową kukurydzę posypujemy solą.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości