Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki sosu łączymy i dokładnie mieszamy.
- Żeberka wkładamy do naczynia z sosem i pozostawiamy w lodówce na 12 godzin.
- Żeberka w sosie wkładamy do rękawa do pieczenia.
- Dodajemy 2 łyżki wody
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez dwie godziny.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę
- Wrzucamy pokrojony czosnek.
- Dodajemy fasolę i gałązkę rozmarynu.
- Mieszamy i podsmażamy.
- Wyjmujemy rozmaryn.
- Fasolę blendujemy.
- Dodajemy masło, odrobinę chrzanu i mleka
- Ponownie blendujemy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Kukurydzę wrzucamy do wrzącej wody.
- Gotujemy około 10 minut.
- Ugotowaną kukurydzę odcedzamy i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło.
- Chwilę dusimy.
- Gotową kukurydzę posypujemy solą.
podziel się: