6 dań głównych, niesłychane! Lewą ręką zawijane! Joanny Gryziewicz (Mazury)

6 dań głównych
6 dań głównych

Sposób przygotowania:

  • Kawałki schabu dzielimy na sześć części
  • Schab rozbijamy
  • Na pojedyncze kawałki schabu nakładamy poszczególne farsze (jeden kawałek – jeden farsz) i zawijamy jak zrazy.
  • Zawinięte kawałki schaby smażymy na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony
  • Następie zalewamy wodą, dodajemy pieprz, ziele angielskie i liść laurowy i dusimy do miękkości
  • Każdy z gotowych kawałku kroimy w poprzek

Puree - Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki gotujemy, a następnie i rozdrabiamy blenderem
  • Dodajemy 1 łyżkę masła i mleko, a następnie pokrojone w talarki jajko
  • Smażymy cebulę na maśle i dodajemy do ziemniaków
  • Dekorujemy natką pietruszki

Sałata - Sposób przygotowania:

  • Ser feta kroimy drobno
  • Siekamy ząbek czosnku
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

Na talerzu układamy kawałki schabu z farszem (każdego rodzaju). Podajemy z puree i sałatą z fetą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości