Sposób przygotowania:
- Kawałki schabu dzielimy na sześć części
- Schab rozbijamy
- Na pojedyncze kawałki schabu nakładamy poszczególne farsze (jeden kawałek – jeden farsz) i zawijamy jak zrazy.
- Zawinięte kawałki schaby smażymy na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony
- Następie zalewamy wodą, dodajemy pieprz, ziele angielskie i liść laurowy i dusimy do miękkości
- Każdy z gotowych kawałku kroimy w poprzek
Puree - Sposób przygotowania:
- Ziemniaki gotujemy, a następnie i rozdrabiamy blenderem
- Dodajemy 1 łyżkę masła i mleko, a następnie pokrojone w talarki jajko
- Smażymy cebulę na maśle i dodajemy do ziemniaków
- Dekorujemy natką pietruszki
Sałata - Sposób przygotowania:
- Ser feta kroimy drobno
- Siekamy ząbek czosnku
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Na talerzu układamy kawałki schabu z farszem (każdego rodzaju). Podajemy z puree i sałatą z fetą.
podziel się: