Nowy Sącz
Tu „Ugotowanych” jeszcze nie było. W XIII. sezonie program po raz pierwszy gości w Nowym Sączu – mieście z 725-letnią historią i równie długą tradycją dzielenia się jadłem i napitkiem.
W tym odcinku na nowosądecką ucztę zapraszają: Tomasz Król. Masażysta z zawodu, a po pracy pasjonat gry w zośkę. Tomek jest twórcą footbagowego projektu „Jaraj Zośkę” oraz autorem warsztatów dla dzieci i młodzieży. Mąż i tata - gdy chce się zrelaksować idzie nad wodę z wędką i przygotowaną własnoręcznie muchą. Mało osób wie jednak, że Tomek z równie wielką pasją gotuje. Karolina Mróz. Strażniczka miejska z kilkunastoletnim stażem. Jak sama przyznaje jest konsekwentna i wzbudza respekt. Po pracy pokazuje swoje delikatniejsze oblicze. Jest szczęśliwą żoną i mamą. Razem z mężem zbiera antyki, a gdy ma chwilę tylko dla siebie chętnie zagląda do salonu piękności. Aneta Niemas. Prowadzi sklep internetowy z naturalnymi kosmetykami. Jest miłośniczką bazarów ze zdrową żywnością, które chętnie odwiedza wraz ze swoim synem. Anetę fascynuje psychologia, zajmuje się numerologią oraz tworzy sesje coachingowe połączone z medytacją. Jonasz Olesiak. W tygodniu przedstawiciel handlowy, w weekendy muzyk i lider regionalnego zespołu Kruca Banda. Jonasz kocha kontakt z ludźmi i szybko zjednuje sobie nowych przyjaciół. To również świeżo upieczony tata małej Hiacynty, który przyznaje, że świetnie czuje się w tej nowej roli. Rodzina jest dla niego zawsze na pierwszym miejscu, wszystko inne schodzi na dalszy plan.
W tym odcinku nie zabraknie armatnich wystrzałów, blokad samochodowych i folkowych dźwięków. Będzie góralsko, regionalnie i smacznie. Kto zostanie pierwszym w historii nowosądeckim zwycięzcą „Ugotowanych” i zabierze do domu 5000 zł? Przekonamy się już 25 marca. Zapraszamy do oglądania!