Ugotowani w parach

Londyn, odcinek 12

Ugotowani w parach

Kto z nas nie marzy o karierze w największym centrum finansowym świata? Kto nie chciałby znaleźć się w artystycznym centrum Europy, mieście muzeów i galerii? Kto nie rzuciłby się w wir zakupów w światowej stolicy mody?

Miasto mówiące w kilkuset językach! Trudno znaleźć nację, której tu nie ma. Prawdziwy tygiel kulturalny i kulinarny! I chociaż miejscowa kuchnia nie ma najlepszej opinii na świecie, nie jest zaliczana do szczególnie wykwintnych czy zdrowych, a niektórzy wręcz zarzucają jej brak smaku, to jest to jedno z niewielu miejsc na świecie, w którym można skosztować najbardziej oryginalnych dań wielu światowych kuchni!

Lądujemy na Heathrow - największym lotnisku w Europie. Czas na Londyn!!!

Postanowiliśmy sprawdzić jak nasi rodacy mieszkający w Londynie radzą sobie z angielską pogodą i specyficznym angielskim humorem.

W dwunastym odcinku poznacie cztery osoby, które poza programem miałyby niewielkie szanse, aby spotkać się przy jednym stole. Nigdy wcześniej się nie widziały i nic o sobie nie wiedzą. Czy przypadną sobie do gustu? Kto zaciekawi, kto wzbudzi kontrowersje, a kto podbije serca i podniebienia pozostałych uczestników.

Do kulinarnego boju o 5 tysięcy złotych staną: Marzena Kasprowicz – poetka i fryzjerka, Anita Sieniuć – podbijająca angielski rynek polska bizneswoman, Paweł Waszczuk – analityk finansowy oraz Michał Więcek – założyciel kancelarii prawnej w Londynie.

Zobaczycie czterech niezwykłych bohaterów i cztery pomysły na kolację.

Dowiecie się czy w kuchni pozostali wierni tradycyjnym, polskim smokom, czy dali się wciągnąć w kulinarny tygiel Londynu.

Poznacie wyjątkowe przepisy na: „Południowe Tapas” według Pawła, „Śledzie w gondolach” Marzeny, „Klejnot Sumeru” Michała oraz „Sernik z ziemniakami ze złotym włosem” w wykonaniu Anity.

Dlaczego wyjechali? Jak potoczyły się ich losy w mieście wielkich możliwości? Czy zdecydowali się na stałe związać swoje życie z tą niezwykłą metropolią, czy są tam tylko przejazdem?

Londyński odcinek to niepowtarzalna okazja do zachłyśnięcia się chociaż przez chwilę smakami i kolorami tego wyjątkowego miasta.

Dwunasty odcinek Ugotowanych już 19 maja w niedzielę o godz. 18.00! Nie możecie tego przegapić! Powtórka programu w każdą sobotę o godz. 12.50

Aktualności