„Łapy precz, kobieto!” Justyna Salwin

Łapy precz, kobieto!
Łapy precz, kobieto!

Sposób wykonania:

  • Oddzielamy skórę łososia od mięsa.
    • Wyrzucamy skórę, a mięso bardzo drobno siekamy i przekładamy do miseczki.
      • Siekamy szczypiorek i wsypujemy do łososia.
        • Doprawiamy olejem sezamowym, sosem sojowym i małą łyżeczką pasty z papryk.
          • Na koniec skrapiamy całość sokiem z cytryny.
            • Wrzucamy ziarna sezamu na suchą, nieco rozgrzaną patelnię. Prażymy je, ciągle przewracając by nie dopuścić do przypalenia.

              Sałatka

              • Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, kiełki i dodajemy papryczkę. Smażymy około 3 minut.
                • Przenosimy całość do miseczki i dodajemy pokrojone w kostkę avocado i pomidorki cherry.
                  • Całość skrapiamy sokiem z cytryny i miodem.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości