Kolorowa codzienność Lesława Charlińskiego (Poznań)

Kolorowa codzienność
Kolorowa codzienność

Sposób przygotowania:

  • Nieobrane ziemniaki myjemy i gotujemy.
    • Marchwie, pietruszki, por i seler kroimy w cienkie paski.
      • Na folię aluminiową kładziemy pokrojone w paski warzywa, posypujemy solą i pieprzem i układamy gałązkę kolendry.
        • Filet z łososia i filet z soli kroimy na cztery części.
          • Na warzywach układamy kawałki ryb, najpierw łososia, a na wierz solę.
            • Ponownie doprawiamy solą i pieprzem.
              • Na wierzchu umieszczamy niewielką ilość masła.
                • Obok każdej części ryb układamy jedną cebulkę dymkę i ćwiartkę limonki.
                  • Zawijamy szczelnie folię.
                    • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.
                      • Na patelni roztapiamy masło.
                        • Ugotowane ziemniaki kroimy na pół
                          • Ziemniaki wrzucamy na rozgrzane masło.
                            • Dodajemy pokrojony czosnek oraz koperek i blanszujemy .
                              • Upieczoną rybę wykładamy na talerz, obok kładziemy ziemniaki.
                                • Ozdabiamy listkami bazylii.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości