Co się kryje pod powierzchnią? Marka Lipskiego (Mazury)

Co się kryje pod powierzchnią
Co się kryje pod powierzchnią

Sposób przygotowania:

  • Dzwonki sandacza nacieramy solą, pieprzem i posypujemy bazylią.
    • Przygotowaną rygę wkładamy do półmiska i odstawiamy do lodówki.
      • Do miski wlewamy piwo oraz wodę
        • Dosypujemy mąkę, cały czas mieszając.
          • Masa musi być odrobinę gęstsza, niż ta stosowana do smażenia naleśników.
            • Dodajemy szczyptę proszku do pieczenia
              • Doprawiamy solą i cukrem.
                • Dokładnie mieszamy.
                  • Schłodzoną rybę maczamy w cieście i panierce z bułki tartej. Smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym, oleju. Rybę obsmażamy z obu stron na złocisty kolor. Usmażoną rybę wykładamy na ręczniki papierowe i osuszamy.
                    • Składniki sałatki kroimy w drobną kostkę i polewamy octem balsamicznym.
                      • Rybę podajemy na talerzu z gotowanymi ziemniakami i owocową sałatką.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości