Aromaty jesieni z ziołowym dodatkiem Pawła Pazdrowskiego (Zielona Góra)

Aromaty jesieni z ziołowym dodatkiem
Aromaty jesieni z ziołowym dodatkiem

Sposób przygotowania:

● Udo kaczki gotujemy w 1,5 litra wody.

● Gdy mięso jest miękkie dodajemy warzywa i gotujemy przez około 30 minut.

● Dodajemy pokrojone w kostkę grzyby i gotujemy przez 20 minut.

● Wyjmujemy warzywa.

● ¾ warzyw kroimy drobno.

● Pokrojone warzywa wrzucamy do bulionu.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

● Zaprawiamy 2 łyżkami śmietany.

● Zupę podajemy z omletem pokrojonym w kostkę.

Omlet

● Na patelni rozgrzewamy olej.

● W misce ubijamy jajka z dodatkiem mleka.

● Gotowe ciasto na omlety wylewamy na patelnię.

● Smażymy przez około 4 minuty, do momentu, aż omlet się zetnie.

podziel się:

Pozostałe wiadomości