Wołowina (antrykot), boczek surowy, rukola, roszponka, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, ser salami, bułka do burgera, pieprz, sól, pieprz chili, miód, musztarda dijon.
Wołowinę z odrobiną boczku dla tłustości burgera zmielić w maszynce do mięsa. Mięso doprawić solą, pieprzem, odstawić. Pokroić ogórka, pomidora i ser w plasterki. Rozgrzać patelnie grillową, uformować mięso i ułożyć na patelni razem z cebulą i dwoma plasterkami boczku – dla smaku. W czasie, gdy mięso się smaży przygotowujemy sos, mieszając musztardę z miodem. Na osobnej patelni grillujemy bułkę przekrojoną na pół. Dół bułki smarujemy sosem, układamy rukolę i roszponkę. Nakładamy burgera, plaster sera, usmażony boczek, ogórka, pomidora i trochę sałaty. Przykrywamy górną częścią bułki, nasmarowaną od wewnątrz sosem i łączymy od góry wykałaczką.