Tomek Borecki (II gotowanie)
Comber z królika z sosem śmietanowym.
-Comber z królika
-brokuły
-papryka czerwona
-kasza kuskus lub bulgur
-masło-200g
-masło klarowane
-śmietana 30%
-majeranek,pieprz, sól, cynamon
Sklaruj ¼ kostki masła, odstaw, comber z królika wyczyść , odetnij błony. Paprykę brokuły podlej kilkoma łyżkami wody w rondlu, dodaj łyżkę masła, dopraw majerankiem i duś pod przykryciem. Ugotuj kaszę, odcedź, dopraw solą, pieprzem delikatnie i odrobiną cynamonu. Odstaw. Rozgrzej masło klarowane na patelni, smaż comber na klarowanym maśle po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij patelni i zostaw by odpoczął. Warzywa wyjmij z rondla, pozostały sos w rondlu zalej śmietaną, dopraw do smaku, mieszaj i zagęść. Odstaw z ognia i dodaj łyżkę masła i wymieszaj.
Na talerzu ułóż za pomocą łyżki do lodów kulkę kaszy, następnie układaj na przemian brokuły i paprykę oraz comber. Comber i kaszę polej delikatnie sosem śmietanowym.