-2 jajka
-ser gorgonzola
-suszone pomidory
-2 garści szpinaku
-pieprz,sól
-pół łyżki mąki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z żółtkami, dodać odrobinę przesianej mąki. Wymieszać szpatułką. Dodać pokrojony szpinak i odrobinę drobno pokrojonego sera. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wylać omlet na patelnię. Przykryć druga patelnia i smażyć. Gdy omlet się zetnie i zarumieni patelnie z góry posmarować masłem i odwrócić na druga stronę. Smażyć jeszcze chwilę. Usmażony omlet ułożyć na talerzu, posypać pokrojonym serem, szpinakiem, suszonymi pomidorami. Podawać do tego dzban zimnej wody w celu uniknięcia zasolenia organizmu.
Smacznego!
Tomasz Borecki, polecam!
podziel się: