Tomasz Borecki Omlet

_JW_7685Tomek 3 4B.jpg
_JW_7685Tomek 3 4B.jpg

-2 jajka

-ser gorgonzola

-suszone pomidory

-2 garści szpinaku

-pieprz,sól

-pół łyżki mąki

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z żółtkami, dodać odrobinę przesianej mąki. Wymieszać szpatułką. Dodać pokrojony szpinak i odrobinę drobno pokrojonego sera. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wylać omlet na patelnię. Przykryć druga patelnia i smażyć. Gdy omlet się zetnie i zarumieni patelnie z góry posmarować masłem i odwrócić na druga stronę. Smażyć jeszcze chwilę. Usmażony omlet ułożyć na talerzu, posypać pokrojonym serem, szpinakiem, suszonymi pomidorami. Podawać do tego dzban zimnej wody w celu uniknięcia zasolenia organizmu.

Smacznego!

Tomasz Borecki, polecam!

podziel się:

Pozostałe wiadomości