Zielona Kasza Gryczana
Składniki:
3 szklanki kaszy gryczanej 200 g groszku zielonego 1 pęczek natki pietruszki 3 limonki 1 zielona papryka groszek cukrowy 1 pęczek kolendry 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w wodzie na sypko. Groszek zielony gotujemy w osolonej wodzie. Paprykę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy ugotowaną kaszę, pokrojoną natkę pietruszki, posiekaną kolendrę, sok z limonek do smaku, oraz otartą skórkę. Następnie dodajemy ugotowany zielony groszek. Chwilę przesmażamy na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem. Groszek cukrowy blanszujemy w osolonym wrzątku i układamy na talerzu. Kaszę wykładamy w ringu i podajemy.
podziel się: