Składniki: 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej typ 500 ½ szklanki mleka 5 plastrów szynki 4 pieczarki 4 szparagi 5 pomidorków koktajlowych masło klarowane do smażenia gałka muszkatołowa sól, pieprz kilka listków świeżej bazyliiPrzygotowanie: Jajka roztrzepujemy w misce przy pomocy trzepaczki, dodajemy mąkę, mleko i razem mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy sól, pieprz oraz bazylię. Jajka wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i smażymy z jednej strony tak, aby wierzch pozostał wilgotny. Szynkę, pieczarki, kroimy na kawałki. Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Pomidorki kroimy w czwórki. Wszystkie składniki przesmażamy razem na maśle klarowanym.
Do usmażonego omletu dodajemy farsz i podajemy.
podziel się: