4 jaja 300 ml mleka 50 g mąki pszennej 100 g startego sera cheddar 1 łyżeczka musztardy ziarnistej 50 g masła masło i bułka tarta do foremek Piekarnik nagrzewamy do temp. 180-200 stopni. Foremki dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. W rondelku topimy masło, mieszamy z mąką. Gotujemy 1 minutę dokładnie mieszając. Stopniowo dolewamy mleko, mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy kilka minut. Odstawiamy do wystudzenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno a żółtka mieszamy z wystudzonym sosem beszamelowym. Dodajemy musztardę, cheddar i mieszamy. Pod koniec dodajemy ubite białka. Mieszamy. Wkładamy ciasto do foremek i nożem wykonujemy okrężny ruch wokół krawędzi foremki, aby nie trzymały one ciasta i pozwoliły mu rosnąć. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut. Podajemy natychmiast po wyjęciu z piekarnika.