W tym odcinku wróciły konkurencje, które zapadły w pamięć jurorów w poprzednich edycjach programu.
Jak bardzo boisz się ciemności?!
Najpierw zawodnicy znaleźli się w… ciemnej spiżarni!
Ciemno i strasznie! To był prawdziwy horror!
W totalnych ciemnościach musieli dobrać składniki do potrawy zainspirowanej osobowością wybranego jurora.
Kim dla Ani Starmach - kulinarnie :) - jest Magda Gessler
Czy bez patrzenia dokonali dobrych wyborów?
Michel: Jestem zupą tajską!
Michel: Czy Ania jest pasztetem?!
Napoleon był mały... jak Michel!
Jakim daniem została Magda Gessler?
Drugim zadaniem było przygotowanie czekoladowej kuli – deseru, z którym mierzyły się dzieci w MasterChefie Juniorze.
Rafał: Czekolada... to dla mnie bardzo ciężkie zadanie
Tomasz: Jest żle... jest bardzo źle..
Cała trudność zadania polegała na przygotowaniu czekoladowej konstrukcji, która miała się otworzyćniczym kwiat pod wpływem ciepłego sosu i ukaże smakowite wnętrze.
Tomek: Temperowanie czekolady... nic prostszego!:)
Czy dorośli kucharze poradzili sobie z tym skomplikowanym przepisem?