Spiżarnia po ciemku i czekoladowa kula w 9. odcinku "MasterChefa"!

Image_1024 (5).jpg
Image_1024 (5).jpg

W tym odcinku wróciły konkurencje, które zapadły w pamięć jurorów w poprzednich edycjach programu.

Jak bardzo boisz się ciemności?!

Jak bardzo boisz się ciemności?!

Najpierw zawodnicy znaleźli się w… ciemnej spiżarni!

Ciemno i strasznie! To był prawdziwy horror!

Ciemno i strasznie! To był prawdziwy horror!

W totalnych ciemnościach musieli dobrać składniki do potrawy zainspirowanej osobowością wybranego jurora.

Kim dla Ani Starmach  - kulinarnie :) - jest Magda Gessler

Kim dla Ani Starmach - kulinarnie :) - jest Magda Gessler

Czy bez patrzenia dokonali dobrych wyborów?

Michel: Jestem zupą tajską!

Michel: Jestem zupą tajską!

Michel: Czy Ania jest pasztetem?!

Michel: Czy Ania jest pasztetem?!

Napoleon był mały

Napoleon był mały... jak Michel!

Jakim daniem została Magda Gessler?

Jakim daniem została Magda Gessler?

Drugim zadaniem było przygotowanie czekoladowej kuli – deseru, z którym mierzyły się dzieci w MasterChefie Juniorze.

Rafał: Czekolada

Rafał: Czekolada... to dla mnie bardzo ciężkie zadanie

Tomasz: Jest żle

Tomasz: Jest żle... jest bardzo źle..

Cała trudność zadania polegała na przygotowaniu czekoladowej konstrukcji, która miała się otworzyćniczym kwiat pod wpływem ciepłego sosu i ukaże smakowite wnętrze.

Tomek: Temperowanie czekolady

Tomek: Temperowanie czekolady... nic prostszego!:)

Czy dorośli kucharze poradzili sobie z tym skomplikowanym przepisem?

podziel się:

Pozostałe wiadomości