Wątróbka: 3 plastry 5 cm wątroby cielęcej, kilka piórek cebuli, 3 łyżki masła, sól, pieprz
Masło rozpuszczamy na patelni, gdy będzie gorące wrzucamy cebulę, a następnie plastry wątroby przyprawione pieprzem (tylko pieprz!). Smażymy po ok. 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu przyprawiamy solą.
Krewetka: 1 krewetka tygrysia, czosnek, sól, pieprz, masło
Krewetkę przyprawiamy i wrzucamy na patelnię. Smażymy ok. 2 minuty z każdej strony
Szparagi: 4 szparagi, sok z 1 pomarańczy, masło, sól, cukier
Odkrawamy i wyrzucamy stwardniałe końcówki szparagów, tak przygotowane szparagi wrzucamy do niewielkiej ilości wody z solą, cukrem i masłem, gotujemy przez ok 5 minut.
Sos: 7 łyżek masła, pancerze krewetek, 100 ml śmietanki 30%, sól, pieprz
Na rozgrzane masło wrzucamy pancerze, smażymy aż masło nabierze aromatu, dolewamy śmietankę, redukujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Chips ze skóry: skóra z piersi perliczki, olej, sól
Skórę wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy do chrupkości.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz.