Smacznej uczty!
Zabierz rodzinę na kulinarną wyprawę i przygotuj orientalne dania. Skorzystaj z przepisów na przystawkę, czyli prosty chleb z ziarnami i tahini podany z sałatką z fetą i arbuzem, drugie danie, czyli dorsz miso w papilotach oraz deser: 3-składnikowy sernik japoński.Sałatka z fetą i arbuzemSkładniki na sałatkę z fetą:400 g arbuza200 g pomidorków cherry1 podłużny ogórek100 g czarnych oliwek200 g sera feta½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego½ łyżeczki mielonej kurkumy3 łyżki octu balsamicznegosok połówki cytryny2 łyżeczki miodu50 ml oliwy extra virgin10 g listków świeżej bazyliikilka łodyg szczypiorkusól i świeżo mielony pieprz wedle uznania Przygotowanie sałatki z fetą:Pokrój arbuza i ogórek w kostkę. Zwiń liście bazylii w rulon i cienko ją pokrój. Szczypiorek drobno posiekaj. Aby zrobić sos, zmieszaj ze sobą oliwę, przyprawy, ocet, sok z cytryny, miód oraz sól i pieprz pod smak. Wyłóż warzywa, owoce i oliwki do naczynia na sałatę. Pokrusz na nie fetę i posyp ziołami. Skrop całość sosem.SMACZNEGO!Czytaj więcej na Dzień dobry TVNZobacz więcej WIDEO:
Poznajcie przysmaki Oli Nguyen na biwak!
Meksykańska fiesta finalistów programu MasterChef!
Magda Gessler: Na Wawelu czuję się jak królowa!:)