Smażona langustynka i filety z flądry , blanszowana kapusta włoska, duszone smardze, puree z fioletowej marchwi, kukurydza baby
Składniki na 2 porcje: 2 flądry 2 langustynki 2 mini kapusty włoskie 200 g fioletowej marchwi 4 szt. mini kukurydzy suszone smardze namoczone w zimnej wodzie 100 ml śmietany 30% masło do smażenia oliwa do smażenia czosnek rozmaryn pieprz, sól
Przygotowanie: Smardze dusimy na maśle z rozmarynem, pieprzem i solą. Wycinamy filety z flądry i od strony skóry smażymy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem. Langustynkę przecinamy wzdłuż, oczyszczamy i smarujemy masłem z rozgniecionym czosnkiem i solą, a następnie smażymy na oliwie. Marchew gotujemy w osolony wrzątku, sporządzamy purée. Liście kapusty blanszujemy i hartujemy w lodowatej wodzie. Wszystkie składniki wykładamy na talerz, kapustę faszerujemy purée z marchwi oraz duszonymi smardzami. Dekorujemy mini kukurydzą.