Kotleciki jagnięce z kostką przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na małej ilości oliwy, na złoty kolor - ze wszystkich stron przez około 8 minut. Smarujemy musztardą angielską i obtaczamy w posypce ze świeżych ziół. Odkładamy na kilka minut na bok. Po kilku minutach wkładamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika (funkcja termo obieg) i pieczemy w otwartym naczyniu przez około 10 min. Wyciągamy, odstawiamy na kilka minut, aby mięso odpoczęło i kroimy na 3 kawałki, między kośćmi. Serwujemy z ryżem ułożonym między grillowanymi plasterkami cukinii. Całość polewamy octem balsamicznym i oliwą.
Zielona posypka: 130g bułki tartej 100g parmezan 1 pęczek pietruszki 1 pęczek kolendry 1 pęczek tymianku 1 pęczek rozmarynu 2 łyżki musztardy angielskiej kilka kropli oliwy
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze i wysypujemy na talerz.