Składniki: polędwica wołowa (bardziej delikatna część) 1 opak. ciasta francuskiego 200-300 g pieczarek 1 duża łyżka musztardy angielskiej kilka plastrów szynki parmeńskiej przyprawy: tymianek, rozmaryn, gałka muszkatołowa śmietana wino czerwone żółtko masło sól, pieprz ziemniaki pomidory koktajlowe na gałązce pęczek zielonych szparagówPrzygotowanie:
Polędwicę oczyszczamy, przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie podsmażamy z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Pieczarki rozdrabniamy i podsmażamy na maśle. Polędwicę smarujemy musztardą angielską i posypujemy ziołami. Na folii spożywczej układamy szynkę parmeńską i smarujemy pieczarkową masą. Następnie zawijamy w szynkę polędwicę i w folii wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po wyjęciu obkładamy ciastem francuskim i pieczemy 20 minut w 220 stopniach, a potem 15 minut w 180stopniach. Wyjmujemy z piekarnia, odkładamy, aby odpoczęła przez ok. 10-15 minut i kroimy w plastry o grubości 3-4 cm. Selera i ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy, dodajemy śmietanę, masło, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i ubijamy na purée. Pomidory na gałązce i główki szparagów smażymy na maśle i doprawiamy solą. Skrawki polędwicy, seler, rozmaryn, czosnek, obsmażamy aż się ze złoci i deglasujemy czerwonym winem, dodajemy łyżkę ziemnego masła. Wszystkie składniki wykładamy na talerz, polewamy sosem.