Składniki:
1 pierś z perliczki 2 pomarańcze 6 pomidorków koktajlowych 1 pęczek kolendry 4 cukinie mini 300 g mąki 1 jajko woda rozmaryn suszony sól 2 krewetki olej, masło
Przygotowanie: Przygotuj ciasto na naleśniki: zmieszaj mąkę, wodę i 1 jajko. Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę suszonego rozmarynu. Obieraczką obierz 3 plastry skórki z pomarańczy, poszatkuj i dodaj do ciasta. Rozgrzej olej na patelni i usmaż naleśnik. Odkrój skórę od perliczki, pokrój ją w plastry. Obsyp rozmarynem. Na patelnię wlej wyciśnięty sok z pomarańczy i dodaj kostkę masła. Smaż perliczkę. W międzyczasie krój pomidorki koktajlowe, posiekaj kolendrę i mieszaj. Cukinię mini pokrój w półplasterki i dodaj do pomidorków i kolendry, dopraw do smaku solą i pieprzem. Szparagi obierz, odkrój końcówki i gotuj. Na małej patelni podsmaż obrane krewetki. Usmażoną perliczkę ze zredukowanym sosem dodaj do środka naleśnika i złóż na pół. Obok ułóż salsę. Szparagi pokrój na pół, ułóż na talerzu i oprósz solą. Krewetkę połóż na złożonym naleśniku.