Składniki:
1 pierś z perliczki pęczek zielonych szparagów kilka pomidorów koktajlowych 1 pomarańcza sól, pieprz 3 cukinie baby olej, bazylia jajko masło
Przygotowanie: Pierś z perliczki przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Kroimy cebulę na plastry, okładamy nią mięso i pozostawiamy na 10 minut. W międzyczasie kroimy pomidorki koktajlowe i filetujemy pomarańczę. Gdy mięso się już zaprawi, smażymy wraz z cebulką na oleju, na patelni, z obu stron. W międzyczasie kroimy cukinię na kawałki. Mięso podlewamy wodą i wrzucamy cukinię i dusimy do miękkości. Sos doprawiamy. Do pokrojonej pomarańczy z pomidorami dosypujemy bazylię, trochę soli i pieprzu. Szparagi obieramy, odcinamy końcówki, moczymy w przyprawionym solą, roztrzepanym jajku i smażymy na maśle z obu stron.