2 plastry foie gras
2 pędy selera naciowego ½ mango ½ limonki 6 pomidorków cherry imbir, gałka muszkatołowa świeża bazylia oliwa
Plastry foie gras obsmażamy na rozgrzanej patelni do zrumienienia. Mango kroimy na kawałki, 2 pędy selera kroimy drobno i smażymy ze skórką limonki, imbirem, gałką muszkatołową i bazylią oraz octem i oliwą, blendujemy. Na talerz wykładamy mus, następnie mango, foie gras, dekorujemy pomidorkami i liśćmi selera.
Krewetki z mango
1 mango 3 krewetki BT 3 pędy selera naciowego oliwa z oliwek ocet winny sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa bazylia sok i skórka starta z limonki
1/2 mango kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawach. Pozostałe mango kroimy w kostkę i smażymy z pokrojonym selerem, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Blendujemy. Krewetki smażymy na rozgrzanej oliwie, przyprawiamy solą, pieprzem i skórką z limonki. Wykładamy mus na talerz, dodajemy usmażone na patelni grillowej kosteczki mango i układay krewetki. Ozdabiamy talerz selerem naciowym.