Przystawka na musie z mango
1 mango eskalop z foie gras kilka liści selera naciowego sól, pieprz, cukier ocet
Obrane mango blendujemy z octem, solą, pieprzem i wykładamy na talerz. Foie gras podsmażamy z cukrem, solą i pieprzem, układamy na musie z mango, dekorujemy natką selera.
Przegrzebki na salsie
Kilka przegrzebków czarne oliwki bez pestek seler naciowy pomidorki koktajlowe mango krewetki BT 16/20 Na wytopionym tłuszczu foie gras podsmażamy posiekane oliwki, seler i pomidory. Następnie dodajemy zmiksowane mango, doprawiamy i chwilę dusimy. Przegrzebki podsmażamy tłuszczu z foie gras, doprawiamy i układamy na talerzu wraz z musem z mango. Podajemy z sałatką z posiekanego selera naciowego, pomidorków i oliwek.
podziel się: