1. Ceviche z dorsza na salsie z awokado i pomidora-Filet z dorsza-sok z 2 cytryn i 1 limonki-pół awokado-1 pomidor-2 cebulki szalotki-pół papryczki chili-sól, cukier-sok z połowy pomarańczy-garść kolendryFilet z dorsza pokrój w kostki 1x1 cm. Do soku z limonki i cytryny wrzuć pokrojoną szalotkę, posiekaną kolendrę, dopraw solą i cukrem, wrzuć do tego dorsza i marynuj ok 5 minut. Awokado pokrój w drobną kostkę, tak samo cebulkę, pomidora i chili, wymieszaj wszystko razem, dodaj sok z pomarańczy, dopraw solą. Tak przygotowane składniki zaserwuj na talerzu2. Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym i różyczkami z marchewki-Polędwiczki wieprzowe-cząber, sól, pieprz-ser gorgonzola-śmietana 36%-marchewka babyPolędwiczki marynuj z cząbrem, solą i pieprzem ok 15 minut. Z marchewki wykrój cienkie plasterki, które gotuj w osolonej wodzie ok 2 minuty. Ser rozpuść w śmietanie, gotując i redukując, żeby się zagęścił, dopraw pieprzem do smaku. Polędwiczki smaż na maśle ok 3 minuty z każdej strony. Na talerz na środku połóż polędwiczki, sos polej z boku, z marchewek ułóż różyczki3. Kaczka z sosem z truskawek z karmelizowanym jabłkiem i gotowanym brokułem-Pierś z kaczki-truskawki 400g-cukier-sól, pieprz-masło-5 brokułów-1 jabłko-wino białe-tymianekTruskawki pokrój w plasterki, wrzuć na patelnię, zalej woda, wsyp ok 100 g cukru i pozostaw, żeby się gotowało i redukowało, po czym przecedź, sos gotowy, można doprawić pieprzem. Jabłko pokrój w kostkę, po czym wrzuć na patelnię i zasyp cukrem, po 3 minutach zalej winem ok 150 ml. Redukuj, wyłóż na talerz. Brokuły ugotuj w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Natnij skórę na piersi z kaczki, osól mięso i połóż na rozgrzaną patelnię od strony skóry, smaż ok 4 minuty, żeby tłuszcz się wytopił, następnie obróć, dorzuć 70 g masła i podlewaj pierś przez ok 5 minut. Odłóż, żeby mięso odpoczęło na 7 minut. Ułóż wszystko na talerzu – pokrój kaczkę w plastry, ułóż na środku, obok jabłko i brokuły, sos wyłóż z drugiej strony mięsa. Można przystroić kiełkami lub ziołami.4. Świeże owoce z bitą śmietaną z mięta-Nektarynki, brzoskwinie-pomarańcza-śmietana 36%-świeża mięta-cukier puderOwoce pokrój w kostkę lub w plastry, ułóż na talerzu. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, daj do syfonu, wbij 2 naboje. Wyciśnij śmietanę na owoce i posyp kruszonką z ciasta kruchego: 150 g mąki, 85 g masła, 30 g cukru, 1 żółtkoWszystkie składniki wymieszaj szybko, włóż do lodówki na 4 minuty, następnie rozwałkuj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut. Wyciągnij ciasto i skrusz na śmietanę.5. Lody śmietankowe z kawiorem z truskawek-Śmietana 36%-cukier puder-2 g agaru-litr oleju-400 g truskawek- azot ciekłyŚmietankę ubij z cukrem pudrem, wlej do tego azot, mieszaj, aż powstaną lody, włóż do zamrażarki. Olej wlej do miski i włóż do zamrażarki, żeby go schłodzić. Na patelnię daj pokrojone truskawki, zalej je 100 ml wody i dodaj ok 80 g cukru. Następnie odcedź sok, w 50 g soku rozpuść 2 g agaru, po czym maszynką do robienia kawioru zrób z tego kawior, dozując na zimny olej, wypłucz w wodzie. Na talerz wyłóż lody, obok kawior z truskawek, posyp kruszonką, którą zrobiłeś do wcześniejszego deseru.6. Muffinki czekoladowe-75g czekolady-75 g rozpuszczonego masła-150 g mąki-2 łyżki kakao-1 szklanka mleka-1 jajko-50 g cukruCzekoladę pokrój w kostkę. Mąkę wymieszaj z kakao oraz cukrem dodaj do nich mleko, jajko oraz masło wymieszaj wszystko razem. Na koniec dodaj pokrojoną czekoladę. Przełóż do foremek i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 20 min. No i gotowe :D