Składniki:
1 pierś z perliczki ze skórą papryka suszona sól, pieprz czosnek granulowany 300 g wątróbki cielęcej ½ pomarańczy na sok 1 cebula 2 sztuki cukinii baby 4 pomidory koktajlowe 150 ml śmietanki 30% oliwa z oliwek masło
Przygotowanie: Perliczkę przyprawiamy, następnie smażymy na oliwie z odrobiną masła i podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Mięso wyjmujemy, do powstałego sosu dolewamy śmietankę i redukujemy. Wątróbkę smażymy na maśle z cebulą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sok z pomarańczy i miksujemy. Cukinię baby obieramy na „papardelle”. Blanszujemy 30 sekund i wrzucamy do zimnej wody. Pomidorki kroimy, wrzucamy z sokiem i gotujemy 2 minuty. Warzywa mieszamy i doprawiamy. Na talerz wykładamy pierś z perliczki, obok mus z wątróbki, polewamy sosem i podajemy z sałatką z cukinii i pomidorów.