Mateusz Guncel i Natalia Gmyrek Grillowany Łosoś z puree z groszku,mięty i ricotty z pomidorkami grillowanymi z miodem i zołza z mleka kokosowego do tego czips z topinaburu
Składniki: 180 g filetu z łososia 150 g groszku zielonego 1 pęczek mięty 200 g ricotty pęczek szparagów 10 szt pomidorków koktajlowych kilka bulw topinamburu miód mleko kokosowe imbir sól, pieprzPrzygotowanie:
Marynujemy łososia w soli i pieprzu, odkładamy. Groszek gotujemy, następnie blendujemy z miętą i ricottą – doprawiamy. Mleko wlewamy na patelnię, wrzucamy imbir skórkę z limonki, doprawiamy i redukujemy. Pomidorki kroimy na pół, polewamy miodem i grillujemy. Topinambur kroimy na bardzo cienkie plasterki – grillujemy.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz.
podziel się: