Składniki: 1 pierś z perliczki ze skórą wątróbka cielęca cebula sól, pieprz majeranek 1 pomarańcza 1 cytryna kolendra 1 jajko cukier 1 cukinia szparagi zielone 3 łyżki masła śmietanka 30%
Przygotowanie: Perliczkę przyprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w soku z pomarańczy. Wątróbkę smażymy na maśle z cebulką, solą, pieprzem i majerankiem. Następnie w piersi z perliczki, przy pomocy noża, robimy nacięcie i faszerujemy ją wątróbką. Perliczkę kładziemy na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodajemy cukier i sporządzamy cienką glazurę na piersi. Szparagi i cukinię myjemy i smażymy na maśle (całość solimy). Na tłuszczu z wysmażonej perliczki przygotowujemy sos. Dodajemy sok z pomarańczy, cytryny oraz posiekaną kolendrę i chwilę smażymy, następnie dodajemy zimne masło oraz zagęszczamy odrobiną śmietany.