Mariusz Szwed: Przepiórka smażona na maśle z rozmarynem i skórką z cytryny

Mariusz Szwed_B_ (1).jpg
Mariusz Szwed_B_ (1).jpg

Przepiórka smażona na maśle z rozmarynem i skórką z cytryny, siekana biała rzodkiew z serem kozim i bazylią, czereśnie, natka pietruszki

Składniki:

1 przepiórka 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz, papryka masło do smażenia 1 biała rzepa garść czereśni kozia chałwa bazylia świeża natka pietruszki skórka z 1 cytryny

Przygotowanie:

Przepiórkę tniemy na pół, przyprawiamy solą i pieprzem, wkładamy na rozgrzane masło, dodajemy rozmaryn, smażymy po 3 minuty na każdej stronie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, w razie potrzeby. Rzepę kroimy na kawałki lub trzemy na tarce o grubych oczkach, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bazylię i starty kozi ser. Delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki wykładamy na talerz. Dekorujemy dojrzałą czereśnią i świeżymi ziołami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości