Składniki: 300 g filetu z indyka 2 krewetki BT 200 g królika z kością 1 przepiórka 100 g zimnego masła marchew, pietruszka, seler cebula cykoria przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek 1 żółta papryka kawałek dyni pieprz, sól 1 jajko mąka ziemniaczana cukier białe wino czosnek 1 łyżka musztardy Dijon
Przygotowanie: Filet z indyka rozkrajamy, solimy, przyprawiamy pieprzem, smarujemy musztardą, układamy kawałki masła i oczyszczone krewetki. Zwijamy roladę. Wkładamy do folii do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Paprykę i dynię pieczemy w piekarniku do miękkości. Z dyni sporządzamy puree i studzimy. Dodajemy białko jajka sól i mąkę ziemniaczaną w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą formowanie klusek. Kluski kładziemy łyżką na osolony wrzątek. Pieczoną paprykę obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Cykorię karmelizujemy na maśle z cukrem. Na bazie pozostałych warzyw gotujemy wywar z liściem laurowym i zielem angielskim. Na patelni szklimy cebulę z czosnkiem i rozmarynem, dodać wywar i wino, zaciągamy zimnym masłem i śmietaną. Roladkę serwujemy przekrojoną na pół, z dodatkiem karmelizowanej cykorii, purée z papryki i dyni oraz sosem.