Mus czekoladowy oraz żel z limonki:
-200gr czekolada mleczna -100ml śmietana 36% -40ml miód -4 limonki -2gr agar agar -100gr cukier
Roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę, ubijamy śmietana razem z miodem wszystko razem mieszamy przekładamy do szklanki i wstawiamy do lodówki. Sok z 4 cytryny gotujemy z cukrem dodajemy agar agar mieszamy i przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki do momentu zastygnięcia. Póżniej blendujemy i nakładamy żel na mus z czekolady.
Biszkopt z kremem czekoladowym z rozmarynem i oliwka.
Biszkopt: -4 jaja
-125gr cukru
-125gr mąki
-skórka z pomarańczy
Jajka ubijamy z cukrem 10 minut potem powoli wsypujemy mąkę i mieszamy .Przekładamy do formy i pieczemy w 190 stopniach około 25-30 minut.
Krem:
-200ml śmietany
-300gr czekolady
-dwa gałązki rozmarynu
- 50ml oliwy z oliwek.
Śmietanę gotujemy z rozmarynem cedzimy dodajemy czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy oliwę i mieszamy 5 minut i wkładamy do lodówki (gotowe)
-Maliny do dekorowania. -Sok z wiśni
Biszkopt ponczujemy sokiem z wiśni,przekładamy kremem i dekorujemy malinami.
Tarta z czekoladą i orzechy w karmelu pomarańczowym
Ciasto na tartę:
-250gr mąki -100gr cukier puder -100gr masła -2 jajka -trochę sol i skora pomarańczowy.
Z wszystkich składników zarabiamy ciasto,wkładamy do lodówki na 30 min pózniej przekładamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 30 minut.
Krem czekoladowy:
-200gr czekolady mleczna i gorzkiej -100gr orzechy -sok z 1/2 pomarańczy -50gr cukier -50ml likier orzechowy.
Wsypujemy cukier na patelnię robimy karmel, wrzucamy orzechy na koniec wlewamy sok pomarańczowy (orzechy gotowe). Czekolada roztopić na parze, dodać likier i orzechy a później przekładamy wszystko na upieczony spód tarty.
Tarta gotowa!