Kurczak:
-100 gr kurczaka
-1 łyżka musztardy
-koperek
-panko lub bułka tarta
-1 jajko
-1 szklanka makii pszennej
-sól, pieprz i pieprz cayenne.
-olej rzepakowy
Jajko mieszamy z musztardą, koperkiem i pozostałymi przyprawami. Panierujemy kurczaka i smażymy na głębokim oleju rzepakowym.
Ziemia jadalna:
-100 gr maltodekstryny
-kawałki kurczaka, prosciutto, sól i pieprz
-50 gr masła
-50 ml olej.
Smażymy wszystkie składniki na patelni (oprócz malto) i wciągamy jak najbardziej smak mięsa w oleju. Potem mieszamy ten olej z malto i powstaje ziemia.
Kawior z ogórka i koperku:
-2 ogórki zielone (potrzebujemy 200ml soku)
-pęczek koperku
-50ml wody
-50ml oleju
-3gr agar-agar
Blendujemy wszystkie składniki razem (oprócz agar agar), wyciskamy przez sitko, i gotujemy 300ml soku razem z agar-agar przez około 1-2 minuty.
Czekamy 5-10 minut i dodajemy kropelki do zimnego oleju, i tak się robi kawior.
Polenta:
-200gr kaszy kukurydzianej
-500ml wody
-sól, pieprz, pieprz cayenne, 2 liście laurowe, maghiran, cząber.
-50gr sera gruyere.
-2gr Xantany
Gotujemy wszystkie składniki razem (oprócz sera i Xantanu), około 15-20 na małym palniku, odcedzamy płyn, i blendujemy razem z serem i Xantaną.
Galaretka z pomidorów:
-500gr pomidorów
-oregano
-sól, pieprz, cukier
-50ml olej
-5 gr Gellan
-Szczypiorek i koperek
Wszystkie składniki (oprócz Gellanu, szczypiorku i koperku), blendujemy a pózniej gotujemy razem z Gellanem, wylewamy do foremki i wkładamy do lodówki.
Kroimy okrągłe kawałki, do środka dodajemy mix szczypiorku i kopru z oliwą.
Chipsy z prosciutto:
2 kawałki szynki prosciutto, do piekarnika na 190 stopni, około 15-20 minut.
Na talerz wysypujemy ziemię,układamy kurczaka w panierce,polentę ,galaretkę z pomidorów,posypujemy kawiorem z ogórka i dodajemy chipsa z szynki.