Podstawa do deserów awokado
-3 awokado
-2 limonki
-2 mandarynki
Wyciśnij sok z limonek, mandarynek. Przekrój awokado wyciągnij pestkę, wyciągnij ze skórki, pokrój, daj do soku z cytrusów. Jedną skórkę z awokado zostaw do musu.
Tarta
-150 g mąki
-50 g cukru pudru
-75 g masła
-1 żółtko
-1 smoczy owoc
-puszka mleka kokosowego
-2 szklanki śmietany 36%
-1 szklanka cukru
-1 garść maltodekstryny
-3 łyżki miodu
-2 łyżki masła
Z mąki, cukru, masła i żółtka ugnieć ciasto kruche, zostaw w lodówce na 10 minut. Po wyciągnięciu rozwałkuj ułóż w foremkach, ponakłuwaj i wsadź do lodówki na kolejne 10 minut. Po wyciągnięciu upiecz w 180 C przez 12 minut.
Mleko kokosowe, 1 szklankę śmietany i miód spień. Na patelni rozpuść cukier, smaż aż nabierze brązowego koloru, daj masło i szklankę śmietany. Zmieszaj malto z łyżką toffi.
Nałóż masę kokosową, 2 plasterki awokado, 2 plasterki smoczego owocu, 2 listki mięty posyp pudrem toffi .
Tort
-5 jajek
-5 łyżek cukru pudru
-2,5 łyżki mąki tortowej
-2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
-łyżka miodu
-1 storczyk
Ubij białka z cukrem pudrem na sztywną masę. Wmieszaj żółtka, a następnie mąkę. Piecz w 180 C przez 22 minuty,
Zrób poncz 5 łyżek soku z zalewy awokado, likieru kokosowego i łyżki miodu. Rozpuść białą czekoladę. Zmiksuj 4 plasterki awokado. Nasącz biszkopt ponczem. Przekładaj biszkopt plasterkami awokado. Na górę daj masę z awokado Polej białą czekoladą i daj storczyka.
Mus
-2 kawałki mango
-100 ml śmietany 36%
-5 łyżek likieru kokosowego
-1 kumkwat
-2 listki mięty
Zmiksuj 1 awokado z likierem kokosowym , śmietaną i mango. Podawaj w skórce z awokado z kumkwatem i listkami mięty.