Klaudia Budny: Jagnięcina z koprem włoskim

Klaudia Budny: Jagnięcina z koprem włoskim
Klaudia Budny: Jagnięcina z koprem włoskim

Jagnięcina z koprem włoskim

Składniki: 1 comber jagnięcy 1 koper włoski (fenkuł) 3 szalotki 5 marchewek baby pieprz australijski kolendra orzechy makadamia pęczek rozmarynu jarmuż olej lub oliwa do smażenia sól, cukier

Przygotowanie: Jagnięcinę nacieramy zgniecionym pieprzem i kolendrą. Obsmażamy z każdej strony na patelni i wkładamy, razem z marchewkami, do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 minut. Szalotki i koper włoski kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie do momentu, aż zmiękną. Można odrobinę podlać wodą. Kiedy koper będzie miękki, przyprawiamy solą, odrobiną cukru, rozmarynem i masłem. Smażyć jeszcze przez 5 minut. Na blaszkę wykładamy jarmuż i wkładamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika, do czasu aż jarmuż wyschnie. Następnie wszystkie składniki wykładamy na talerz.

Jagnięcina z koprem włoskimSkładniki: 1 comber jagnięcy 1 koper włoski (fenkuł) 3 szalotki 5 marchewek baby pieprz australijski kolendra orzechy makadamia pęczek rozmarynu jarmuż olej lub oliwa do smażenia sól, cukierPrzygotowanie: Jagnięcinę nacieramy zgniecionym pieprzem i kolendrą. Obsmażamy z każdej strony na patelni i wkładamy, razem z marchewkami, do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 minut. Szalotki i koper włoski kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie do momentu, aż zmiękną. Można odrobinę podlać wodą. Kiedy koper będzie miękki, przyprawiamy solą, odrobiną cukru, rozmarynem i masłem. Smażyć jeszcze przez 5 minut. Na blaszkę wykładamy jarmuż i wkładamy do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika, do czasu aż jarmuż wyschnie. Następnie wszystkie składniki wykładamy na talerz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości