KLAUDIA BUDNY, 27 LAT
ŁÓDŹ
(ur. Olsztyn)
Ukończyła studia ekonomiczne i pracuje jako księgowa. W dodatku bardzo lubi swoją prace, ale... tak samo lubi gotować! Do gotowania zainspirował ją tata. Kiedy skończyła 15 lat, pomyślała, że kuchnia to miejsce, w którym jednocześnie mogłaby pracować i się relaksować. Lubi chodzić do dobrych restauracji, a potem samodzielnie odtwarzać dania. Świetnie odnajduje się w gotowaniu z niczego, jak sama mówi: „kuchnia resztkowa to jej konik”. Najbardziej lubi kuchnię polską, włoską i meksykańską, interesuje się też żeglarstwem i tańcem. Chciałaby kiedyś mieć własną restaurację, "aby w Polsce pojawiła się kolejna restauracja na najwyższym poziomie". Jeśli by wygrała i wydała książkę, to byłaby to książka dla tych, co nie lubią gotować lub nie mają kiedy.