Przystawka: Placki z kaszy gryczanej z jajkiem przepiórczym, kawiorem z pstrąga i kurkamiSkładniki na 2 porcje:1 woreczek kaszy gryczanej prażonej 200 ml bulionu (opcjonalnie) ok. 5 dużych łyżek tartego parmezanu 1 jajko 1 żółtko sól i pieprz oliwa extra vergine do smażenia 2 jajka przepiórcze 2 łyżeczki masła garść kurek mała gałązka tymianku ¼ cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki kawioru z pstrąga 1 łyżeczka siekanych ziół (np. natki pietruszki) Przygotowanie: Zagotować wodę z bulionem, włożyć woreczek z kaszą i gotować przez 20 minut, odsączyć. Kaszę wsypać do miseczki, ostudzić, dodać tarty parmezan, jajko i żółtko, doprawić solą oraz pieprzem, dokładnie wyrobić. patelni rozgrzać oliwę i partiami smażyć placuszki, nakładając łyżką okrągły kształt. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Na małej patelni na odrobinie masła usmażyć sadzone jajka przepiórcze. Oczyszczone kurki podsmażyć na maśle z tymiankiem, drobno pokrojoną cebulą i ząbkiem czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Na placki wyłożyć: na jeden jajko sadzone przepiórcze, na kolejny kwaśną śmietanę i kawior z pstrąga, na ostatni podsmażone kurki. Posypać siekanymi ziołami.