KATARZYNA BYCZKO, 31 LAT
ROGOŹNICA
(woj. Dolnośląskie)
(ur. Legnica)
Pracuje w firmie sprzedającej nasiona i razem z rodzicami prowadzi 250 hektarowe gospodarstwo rolne. Od najmłodszych lat uczyła się ciężkiej pracy na roli. Jako dziesięcioletnia dziewczynka plewiła chwasty w burakach i wstawała o 5 rano, aby przed szkołą, wsiąść na traktor i zbronować pole. Nie żałuje swojej ciężkiej pracy, bo to ona pozwoli jej już wkrótce spełnić jedno z największych marzeń – otworzyć własną restaurację. Do pełnego szczęścia brakuje jej tylko... męża:) Gotować uwielbia od zawsze, a to, że jej życie bez gotowania i pieczenia nie ma sensu, uświadomiła sobie po pewnym bardzo ciężkim dniu w pracy. Wróciła do domu po godzinie 23 i zamiast położyć się spać, odpaliła komputer, znalazła przepis, sprawdziła, co ma w lodówce i zaczęła kucharzyć. Gotowanie jest dla niej jak benzyna, kuchnia to miejsce, gdzie czuje się bezpiecznie, a krzątanie się po niej działa na nią odprężająco. Już wkrótce przekonamy się, czy w kuchni MasterChefa też będzie taka zrelaksowana…