Składniki: percebes 1 łyżka ikry jeżowca ziemniaki truflowe fasolnik chiński tamaryndowiec owoc chlebowca liście limonki glony sól pieprz
Przygotowanie:
Do garnka wrzucamy oczyszczone percebes w skorupkach i oraz liść limonki, gotujemy kilka minut. Następnie do wywaru dokładamy glony. Owoc chlebowca blendujemy z tamaryndowcem, chilli, skórką cytrynową i imbirem. Zblendowaną masę wrzucamy do gotującej się zupy. Dodajemy do niej również łyżkę ikry z jeżowca. Przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy w osolonym wrzątku ziemniaki truflowe. Po 15 minutach z wywaru wyciągamy percebes i obieramy z łupin. Na talerzu kładziemy zblanszowany fasolnik chiński, kępkę glonów, wokół układamy pokrojone w plastry ziemniaki truflowe, pokrojone w małe cząstki percebes i ikrę jeżowca. Całość zalewamy przecedzoną zupą.